Ngorongoro, ett världsarv. Någon har kallat det "Världens  sjunde underverk"

Sidorna:   1      2      3      4                  9    10     11    
'
,

På vår väg söderut i Serengeti ned mot Ngorongoro mötte vi kilometerlånga band av tusentals gnuer, Connochaetes taurinus. De var på väg norrut. Minut efter minut fortsatte en till synes oändlig ström av dem. Flertalet långt borta vid horisonen. Några kom närmare och blev fotograferade. Det lär finnas ungefär 1 600 000 gnuer i Serengeti (1,6 miljoner, på en yta som Örebro län).

Underarten Vitskäggig gnu.

,
,

Vi var åter på Ngorongoro den 24 mars. Från hotellet på kraterranden hade vi en vidunderlig utsikt in i kalderan. Vi blickar här till vänster och till höger in över den 15 km vida slätten och njöt av solnedgången i väster.

,

,,

Nästa morgon åkte vi på serpentinväg nedför den nästan 600 m höga kraterbranten. Här gick flockar med afrikanska bufflar.

Ett lätt regn svepte in över slätten. Solen sken och mot den mörka kraterväggen i bakgrunden framträdde den kanske vackraste regnbåge vi någonsin sett. 

Ett par fläckiga hyenor, Crocuta crocuta,   smög omkring runt buffelflocken. Vad hade de i tankarna?

,,

, ,

Fläckig hyena, Crocuta crocuta. Ett mycket kompetent rovdjur, och även om den snyltar på lejonens byten, så kan de jagandes i flock själva fälla så stora djur som den afrikanska buffeln.

Kohägrar sedda på nära håll visade sig inte vara helvita utan hade en del roströda partier i fjäderdräkten. 

Vävarfåglar blev närgångna och ville att vi skulle dela med oss av lunchen nere vid sjöstranden.

,

,

Det var s.k. plommongula vävare, Ploceus vitellinus, som ville smaka på våra lunchbröd.

Till startsidan         Bildgalleriet           ã  Arne Holmer                Uppdaterat 2013-10-29                       Sidorna:   1      2      3      4                  9    10     11                     Sidan 10 >>>