Buenos Aires - Ushuaia - Torres del Paine nationalpark i Chile     20/11  -  23/11 2011

                   Bilderna är klickbara
Från hösten i Sverige till sommaren i Buenos Aires. Därifrån tre timmars flygfärd ned till världens sydligaste stad Ushuaia på Eldslandet, Tierra del Fuego på spanska. Namnet efter indianernas lägereldar som de första europeerna här såg flamma vid stränderna, därav också namnet på urinvånarna, eldsländarna, som nu är utrotade. 

Antarktis-sidor:    1       2       3      4       6      7     8       9    10     11     12    13 

Sommar i Buenos Aires. Jakarandan blommar Sommar även i Ushuaia, men betydligt svalare     (54 ° 50´ syd)

Nya fåglar, nya djur och växter för oss svenskar.  Spännande. Här en jättestormfågel. 

Denna vackra mås kallas på svenska delfinmås, Larus scoresbii
  Ushuaia visade sig vara en liten ganska trevlig stad som vi fick bekanta oss med en stund. Genom inflyttning har den tidigare lilla byn i civilisationens utkant, med ett tidigare fångläger, vuxit mycket snabbt på senare år. 

Här har folk samlats på gatan till  musik och grillning, en konst argentinare verkar vara duktiga på. I Argentina är det rejäla biffar.

Dags att kliva ombord på Hurtigruttens FRAM. Kaptenen och hans personal hälsade oss välkomna.  De första dygnen seglade vi på Beaglekanalen och beundrade Chiles vackra fjordlandskap, med fjäll och glaciärer. 
Ofta seglade havsfåglarna tätt efter oss; här en  jättestormfågel.  Några av oss besökte nationalparken Torres del Paine i Chile.  Landskapet i Torres del Paine kallas Patagonien med vidsträckta gräsmarker med biffkor som vaktas av chilenska cowboys (huaso). En huaso (chilensk cowboy) på väg att jaga hem en tjur på villovägar. 
En präktig bifftjur på rymmen.  Guanaco, ett av sydamerikas fyra olika lamadjur (kamelsläktingar).  Guanakon är en duktig klättrare. Rufous-collared Sparrow, Zonotrichia capensis  Grey-hooded Sierra Finch, Phrygilus gayi  

Startsidan      Bildgalleriet        Resor                                ã  Arne Holmer                                                                                                                                    Antarktisbilder sid 3  >>>